BEDRIJFSHISTORIE

HET BEGIN

In 1985 startte Theo Breuers met Compo Software. Zijn specialisme destijds: diensten op het gebied van computer ondersteunend onderwijs. Die technieken namen een enorme vlucht en Compo groeide mee.
In 1986 werd gestart met de ontwikkeling en distributie van Atari-software. Het tekstverwerkingsprogramma ‘That’s Write’ was het eerste product. Het bleef populair tot 1999. Een groot aantal geavanceerde programma’s volgde: 2D en 3D tekenprogramma’s, databases, muziekprogramma’s, etc. Neon Grafix 3D bijvoorbeeld werd ontwikkeld voor Atari, OS2, Next Powers Computers en Windows.

De drive en ervaring van Compo bleef niet onopgemerkt en steeds meer (sport)organisaties vroegen Compo de live streaming van sportevenementen te verzorgen. Wereldkampioenschappen voetbal, volleybal, judo, worstelen, schieten en handboogschieten werden door Compo zichtbaar gemaakt voor de hele wereld.
In 2000 vroeg het Duits Olympisch Comite aan Compo of zij de persconferenties en interviews vanuit de Olympische Spelen in Sydney te streamen. En zo volgden nog meer uitnodigingen en Compo werd autoriteit op dit gebied.

NIEUWE WEG

In 2004 nam Compo Software de grote beslissing om over te stappen op de huidige core business. Het bedrijf ontwikkelde Countable: een systeem dat personeelsinformatie combineert met projectadministratie, financiële afhandeling en loonverwerking. En.. dat veilig, online toegankelijk is
Nationaal en internationaal opererende organisaties kozen al voor Countable. Het systeem wordt voortdurend door een team van professionals aangepast aan de laatste nieuwe eisen en aan de specifieke eisen van de gebruikers.

MOOIE RESULTATEN

Tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010 was Countable het projectsysteem voor de medewerkers in de stadions. Personeel, afkomstig van diverse uitzendbureaus en ingezet voor verschillende firma’s in en rondom de stadions, werd geregistreerd in één systeem. Waar men andere edities 2 jaar na het evenement nog steeds bezig was met de afhandeling van al deze arbeidskrachten, deed Compo Software dit binnen 2 dagen na het Wereld Kampioenschap.
Met deze stijgende lijn van het personeelsinformatie systeem werd Compo Software in 2011 beloond voor alle inzet en ondernemerschap met de Demarrage Ondernemersprijs van Rabobank Centraal Zuid-Limburg. Een grote erkenning voor voor het geleverde werk in de afgelopen jaren.

In 2014 werd vervolgens ons Countable systeem wederom benut voor het ondersteunen van de organisatie bij de uitvoering van de Olympische Winterspelen in Sotsji 2014 en later dat jaar is het weer ingezet als projectsysteem tijdens het WK voetbal in Brazilië als projectsysteem voor de inzet van de medewerkers in de stadions.

Uiteraard blijft Compo Software vooruitkijken door continu op zoek te gaan naar innoverende aanpassingen in het systeem. Het systeem up-to-date houden met de wetgeving, de wensen en behoeften van de gebruikers omzetten naar tools in het systeem.

Compo luistert goed naar haar partners en werkt op die manier samen aan oplossingen.